Za starše, vzgojitelje in učitelje

Dragi starši in strokovni delavci.

Upamo, da ste navdušeni nad našim protalom in da ga boste pridno uporabljali ter širili znanje med radovednimi malčki in znanja željnimi osnovnošolci.  Vsebine ne bi starostno omejevali, saj so lahko lahki eksperimenti tudi primerni in zanimivi za šolarje. Preproste eksperimente lahko tudi nadgradimo in tako postanejo prave raziskovalne naloge.

Zavedamo se, da marsikdo od vas ni strokovno dovolj podkovan, da bi znal odgovoriti na prav vsako vprašanje. Prav zato je ta rubrika namenjena vam. Pomagali vam bomo razumeti pojave, razširjati ideje in bogatiti znanje.

PostHeaderIcon Izdaja nove velike enciklopedije z naslovom ZNANOST

Dragi radovedneži in ljubitelji znanosti. Radi bi Vam predstavili prav imenitno knjigo, ki bo ugledala luč sveta letos junija.

Kdaj so odkrili ogenj? So včasih res mislili, da se Sonce vrti okrog Zemlje?Kako so izumili telefon? Kaj pomeni nanotehnologija?Kaj vse je odkril Thomas Edison?

 

Če imate doma malega znanstvenika, potem veste, da vprašanjem včasih ni ne konca ne kraja. Nekatere odgovore poznate »iz glave«, druge morate kje poiskati, najbolje pa je, da svojemu radovednežu pomagate najti način, da odgovore na takšna vprašanja poišče sam. Našel jih bo v enciklopediji ZNANOST, najnovejši izdaji iz serije velikih ilustriranih enciklopedij založbe Mladinska knjiga.

Kdo so bili najpomembnejši znanstveniki in izumitelji v zgodovini? Kdaj so nastali izumi, ki so spremenili tok zgodovine? Kako so se znanstveniki in učenjaki dokopali do svojih odkritij in izumov? Zakaj je sploh prišlo do nekaterih odkritij? Na vsa ta vprašanja enciklopedija Znanost odgovarja s pomočjo več kot 2000 vrhunskih fotografij, ilustracij in slikovnih prikazov ter z zanimivimi besedili, ki razumljivo pojasnijo tudi najbolj zapletene pojave. V petih obsežnih poglavjih tako spoznate celotno zgodovino znanosti od odkritja ognja pred 1,5 milijona let do najsodobnejših dosežkov.

Najbrž ni treba poudarjati, da je velika ilustrirana enciklopedija Znanost prvovrsten učni pripomoček, ki otroka spremlja od osnovne do srednje šole in še na fakulteto. Sprva ga pritegnejo predvsem fotografije in (morda še skupaj s starši) odkriva drobne zanimivosti, pozneje pa enciklopedija postane odlično pomagalo pri izdelavi plakatov, referatov, seminarskih nalog in pridobivanju dodatnega znanja.

znanost maketa

 

Velika ilustrirana enciklopedija ZNANOST izide junija, do takrat pa v prednaročilu prihranite kar 30 €. Ob nakupu pa prejmete tudi darilo: priročno in vzdržljivo dinamo svetilko – 1 minuta polnjenja zadostuje za 3 ure svetenja!

Več o enciklopediji Znanost izveste na www.mladinska.com/znanost , kjer jo lahko tudi naročite, ali pa za naročilo pokličite 080 12 05.