Za starše, vzgojitelje in učitelje

Dragi starši in strokovni delavci.

Upamo, da ste navdušeni nad našim protalom in da ga boste pridno uporabljali ter širili znanje med radovednimi malčki in znanja željnimi osnovnošolci.  Vsebine ne bi starostno omejevali, saj so lahko lahki eksperimenti tudi primerni in zanimivi za šolarje. Preproste eksperimente lahko tudi nadgradimo in tako postanejo prave raziskovalne naloge.

Zavedamo se, da marsikdo od vas ni strokovno dovolj podkovan, da bi znal odgovoriti na prav vsako vprašanje. Prav zato je ta rubrika namenjena vam. Pomagali vam bomo razumeti pojave, razširjati ideje in bogatiti znanje.

PostHeaderIcon Primer dobre prakse: Prvi koraki v ekologijo

Ekologija je trden temelj za VARSTVO OKOLJA, ki preučuje varovanje raznolikosti živih bitij in njihovih življenjskih okolij. Pomembno, je da tudi otroci spoznajo ekologijo in gojijo prijazen odnos do narave.

Učiteljica Nina Rijavec Ternovec iz OŠ Solkan (POŠ Trnovo) je opisala zanimiv in uporaben primer dobre prakse z naslovom Prvi koraki v ekologijo. Projekt je izvedla z učenci 1., 3. in 4. razreda. Projekt je opisan v reviji NARAVOSLOVNA SOLNICA, letnik 14, jesen 2009. Učitelje vabimo, da revijo prelistajo in morda uporabijo kakšno idejo iz omenjenega projekta.

Priporočamo kot dogodek v šoli ob dnevu Zemlje, ki je 22. aprila.