Za starše, vzgojitelje in učitelje

Dragi starši in strokovni delavci.

Upamo, da ste navdušeni nad našim protalom in da ga boste pridno uporabljali ter širili znanje med radovednimi malčki in znanja željnimi osnovnošolci.  Vsebine ne bi starostno omejevali, saj so lahko lahki eksperimenti tudi primerni in zanimivi za šolarje. Preproste eksperimente lahko tudi nadgradimo in tako postanejo prave raziskovalne naloge.

Zavedamo se, da marsikdo od vas ni strokovno dovolj podkovan, da bi znal odgovoriti na prav vsako vprašanje. Prav zato je ta rubrika namenjena vam. Pomagali vam bomo razumeti pojave, razširjati ideje in bogatiti znanje.

PostHeaderIcon Članek "Za dobro prakso"

V zadnji številki strokovne revije VZGOJITELJICA, januar-februar 2010, je objavljen zanimiv članek o primeru dobre prakse z naslovom S poskusi in opazovanjem vode v naravi spoznavamo njene lastnosti, avtorica je Angeli Močnik, vzgojiteljica iz VVZ Antona Medveda Kamnik.

Strokovne delavce vabimo,da si prispevek preberejo v reviji. Aktivnosti iz prispevka pa bomo predstavili tudi v rubriki "voda teče, nič ne reče".

Povzetek članka:

V članku so zbrana znanja v zvezi z vodo. Poudarek je na spoznavanju fizikalnih lastnosti vode, agregatnih stanj (trdno, tekoče, plinasto) in kroženja vode v naravi. Dejavnosti smo izvajali na igrišču in tudi drugje na prostem v okolici vrtca. Razumevanje različnih agregatnih stanj vode v naravi je vzgojiteljica otrokom olajšala z izvedbo nekaj preprostih poskusov.