Za starše, vzgojitelje in učitelje

Dragi starši in strokovni delavci.

Upamo, da ste navdušeni nad našim protalom in da ga boste pridno uporabljali ter širili znanje med radovednimi malčki in znanja željnimi osnovnošolci.  Vsebine ne bi starostno omejevali, saj so lahko lahki eksperimenti tudi primerni in zanimivi za šolarje. Preproste eksperimente lahko tudi nadgradimo in tako postanejo prave raziskovalne naloge.

Zavedamo se, da marsikdo od vas ni strokovno dovolj podkovan, da bi znal odgovoriti na prav vsako vprašanje. Prav zato je ta rubrika namenjena vam. Pomagali vam bomo razumeti pojave, razširjati ideje in bogatiti znanje.

PostHeaderIcon ZAPLEŠITE V V VRTCU

Zanimiva knjiga nam je prišla "pod roke". Nosi naslov Ples v vrtcu, avtorice so Meta Zagorc, Anita Vihtelič, Neva Kralj in Nina Jeram. Izšla je pri Zavodu za šolstvo in znaša 19,80 eura.

Knjiga obravnava ples, ki ustvarja bližino, poglablja medsebojne odnose skozi ples. Ples lahko postane otrokov vsakdan, saj spodbuja motorične sposobnosti in gibanje. Skozi slednjega razvijajo samozavest, radovednost, iniciativnost, iznajdljivost. Pa ne samo to, dobro vpliva na zdravje in razvoj otroka. V njej boste našli namige, navodila, igre, predloge in ideje povezane s plesom.

Ne bojte se plesa, z malčkom zaplešite skupaj, vsem bo koristilo. Priporočamo :-)

Ples_v_vrtcu_1