Za starše, vzgojitelje in učitelje

Dragi starši in strokovni delavci.

Upamo, da ste navdušeni nad našim protalom in da ga boste pridno uporabljali ter širili znanje med radovednimi malčki in znanja željnimi osnovnošolci.  Vsebine ne bi starostno omejevali, saj so lahko lahki eksperimenti tudi primerni in zanimivi za šolarje. Preproste eksperimente lahko tudi nadgradimo in tako postanejo prave raziskovalne naloge.

Zavedamo se, da marsikdo od vas ni strokovno dovolj podkovan, da bi znal odgovoriti na prav vsako vprašanje. Prav zato je ta rubrika namenjena vam. Pomagali vam bomo razumeti pojave, razširjati ideje in bogatiti znanje.

PostHeaderIcon ZAPLEŠITE V V VRTCU

Zanimiva knjiga nam je prišla "pod roke". Nosi naslov Ples v vrtcu, avtorice so Meta Zagorc, Anita Vihtelič, Neva Kralj in Nina Jeram. Izšla je pri Zavodu za šolstvo in znaša 19,80 eura.

Knjiga obravnava ples, ki ustvarja bližino, poglablja medsebojne odnose skozi ples. Ples lahko postane otrokov vsakdan, saj spodbuja motorične sposobnosti in gibanje. Skozi slednjega razvijajo samozavest, radovednost, iniciativnost, iznajdljivost. Pa ne samo to, dobro vpliva na zdravje in razvoj otroka. V njej boste našli namige, navodila, igre, predloge in ideje povezane s plesom.

Ne bojte se plesa, z malčkom zaplešite skupaj, vsem bo koristilo. Priporočamo :-)

Ples_v_vrtcu_1

 

PostHeaderIcon Poletno branje za otroke

Ste z mislimi že v službi ali pa še uživate globoko v počitnicah ? Kljub temu,da je večina počitnic že mimo, je še vedno čas, za kakšno dobro knjigo...starši, poskrbite, da bodo otroci tudi med najbolj sproščenim obdobjem v letu posegli po knjigi in se odpočili od vseh "sevanj", ki nas obdajajo in nam mešajo glave. Izkoristite navdušenje nad knjigami, ki ga navadno imajo malčki.

V branje pa vam ponujamo zanimiv članek o poletnem branju za otroke, ki je bil objavljen na spletnem portalu bibaleze.si. Preberete ga tukaj: http://bibaleze.si/clanek/malcek/poletno-branje.html

 

PostHeaderIcon VELIKA OTROŠKA ENCIKLOPEDIJA PRIHAJA JESENI

Z največjim veseljem vasm sporočamo, da so pri Mladinski knjigi že pripravili ponudbo za prenovljeno ENCIKLOPEDIJO ZA OTROKE. Enciklopedija bo odgovorila na vsa radovenda vprašanja otrok pa tudi starši se bodo kaj naučili :) Toplo priporočamo, v prednaročilu ugodna cena! Knjiga je lahko imenitno darilo. Kliknite na sliko za več informacij in naročilo.

VIOE_maketa VIOE_banner_160x600

 

PostHeaderIcon NAGRADNI LIKOVNI NATEČAJ ZA PREDŠOLSKE OTROKE

NATEČAJ "VODA, KJE SI DOMA?" JE ZAKLJUČEN. Poslali ste nam čudovite slike in posterje. Vsem hvala. Hvala otrokom za izjemne ideje in razmišljanja, hvala staršem in mentorjem v vrtich, ki so se resnično potrudili in z otroki proučevali vodo z vseh zornih kotov. Prepričani smo, da so se vaša dela vtisnila v spomin otrok. Krasni ste, ponosni smo na vse vas. Slike si že lahko ogledate na FB profilu Mali Znanstvenik, kmalu pa jih bomo tudi videli v naši fotogaleriji.

V KATEGORIJI B SMO DOBILI DVA ZMAGOVALCA, KI STA PREJELA ENAKO ŠTEVILO GLASOV: VRTEC IZ JESENIC (KOROŠKA BELA) IN VRTEC IZ ŽUŽEMBERKA! Čestitamo ! Poleg knjižnih in sladkih nagrad, skupini dobita ročno izdelano ptičjo hišico oz. ionizator za igralnico.

V KATEGORIJI D JE ZMAGAL 2.B RAZRED, IZ OŠ FRANCETA PREŠERNA IZ KRANJA, S ČUDOVITIMI SLIKAMI. Čestitamo! Razred dobi poučne knjige in enciklopedijo.

KATEGORIJO A IN D SMO ZDRUŽILI. KER SO NAM NAŠI DONATORJI PRISPEVALI ZARES VELIKO NAGRAD, JE BILO NAGRAD RAVNO PRAV ZA VSE, ZATO NAGRADE IN ZAHVALNE PLAKETE DOBIJO VSI SODELUJOČI. NAGRADE SMO IZŽREBALI.

Vsem še enkrat hvala, tako donatorjem kot sodelujočim. Proslavili smo vodo, sedaj vemo več! In ne pozabimo na to, kar smo se naučili, vedno znova in znova opominjajmo otroke, kako pomembna je voda.


Pomagali so nam:

VIOE_maketa

 

PostHeaderIcon ELA PEROCI se vrača

Mladinska knjiga nam tokrat pripravlja prav imenitno zbirko pravljic Ele Peroci. Založba je, ob devetdeseti obletnici pisateljičinega rojstva, lansirala projekt z naslovom  "Za lahko noč"-pravljice, kakršnih ni več. V knjigi je zbranih 51 pravljic znamenite pisateljice in ilustracije Ančke Gošnik Godec. Prvič je zbirka izšla davnega leta 1964, letos pa se vrača obogatena  in prenovljena. Priporočamo!

ElaPeroci

 

 
Več člankov...