Mali znanstvenik ustvarja

Dobrodošli v USTVARJALNICI malega znanstvenika.

Otroci so izjemno ponosni na svoje izdelke, so pravi mali umetniki, ki svojo domišljijo zlahka izražajo s pomočjo čopičev, škarij, lepila in drugih pripomočkov. Se strinjate?

Potrudili se bomo, da boste tukaj našli zanimive ustvarjalne ideje in da boste ob njih uživali, skupaj z vašim malčkom seveda. Vabimo vas k sodelovanju. Na naš kontakt nam lahko pošljete ideje in z veseljem jih bomo objavili.

PostHeaderIcon Sovica Oka

oka

Potrebščine za izdelavo sovice:

 

balon, čopič, lepilo mekol, star časopisni papir in VELIKO perja. Če perja nimamo, lahko uporabimo več vrst barvnega kolaža.

Postopek:

Najprej napihnemo balon v željeno obliko. Nato začnemo nanj nanašati izmenično eno plast mekola in eno plast časopisnega papirja. Lepilo predhodno zmešamo z vodo v razmerju 1:1. Naredimo vsaj 5 do 8 plasti. Pustimo, da se posuši. Sušenje traja do 48 ur. V vmesnem času lahko oblikujemo kljun in krempeljčke, ki jih naknadno prilepimo na telo sovice. Uporabimo isto tehniko z lepilom in časopisnim papirjem.

  balon barvanje posusen balon

Ko je telo sovice suho, ga z rjavo barvo prebarvamo. Področje oči prebarvamo s črno barvo, da kasneje pridejo bolj do izraza. Ko se posuši, oči še narišemo. Pobarvamo kljunček in krempeljčke.

Če delamo s perjem, začnemo perje nanašati od oči nazaj in čez hrbet do nog. Enako naredimo spredaj: od oči, čez trebuh do nog.

  perje_spodaj pravo_zivalsko_perje sovica_oci 

sovica_perje

Če pa delamo s kolaž papirjem: natrgamo 4 različne barve rjavega kolaža in ga potem mešano lepimo na sliko, ki smo ji predhodno pobarvali oči. Dobimo barvni mozaik, ki daje sovici videz pisanega perja.

dokoncana_oka

Idejo in slike je prispevala Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Lahko ji pišete za več informacij.