Mali znanstvenik ustvarja

Dobrodošli v USTVARJALNICI malega znanstvenika.

Otroci so izjemno ponosni na svoje izdelke, so pravi mali umetniki, ki svojo domišljijo zlahka izražajo s pomočjo čopičev, škarij, lepila in drugih pripomočkov. Se strinjate?

Potrudili se bomo, da boste tukaj našli zanimive ustvarjalne ideje in da boste ob njih uživali, skupaj z vašim malčkom seveda. Vabimo vas k sodelovanju. Na naš kontakt nam lahko pošljete ideje in z veseljem jih bomo objavili.

PostHeaderIcon Jesensko ustvarjanje

Dragi starši, dragi otroci.

Tokrat vam predstavljamo nekaj, doma narejenih, jesenskih izdelkov.

Vabimo Vas, da nam pošljete slike vaših izdelkov, pokažite jih drugim.

Sončnice naredimo takole: papirnati krožnik najprej prekluknjamo v kotih. Iz filca izrežemo liste in cvet za sončnico. Za steblo uporabimo zeleno kosmateno žičko. Vse to nalepimo na krožnik. Robove krožnika namažemo z lepilom in posujemo žaganje ali opilke. Tako naredimo lep naravni okvir. Skozi luknjici napeljemo vrvico, da se izdelek obesi.

Jesenski škratje: na manjši storž nalepimo očesci iz umetne mase, lahko jih tudi izrežemo iz papirja. Za nosek uporabimo kroglico iz filca ali pa kakšno drugo. Okrog noska navežemo nekaj slame, da dobimo brke. Preprosto in enostavno.Še pesmica za škratke, avtorice Rade Kos:

Tam v temnem gozdu,

divji mož živi.

Skrit med koreninami,

naokrog preži.

Ho-ho-ho in hi-hi-hi,

glasno se smeji,

kdor ga ob mraku sliši,

v strahu stran zbeži.

 

IMG_0500   IMG_0502   IMG_0503   IMG_0504