Mali znanstvenik ustvarja

Dobrodošli v USTVARJALNICI malega znanstvenika.

Otroci so izjemno ponosni na svoje izdelke, so pravi mali umetniki, ki svojo domišljijo zlahka izražajo s pomočjo čopičev, škarij, lepila in drugih pripomočkov. Se strinjate?

Potrudili se bomo, da boste tukaj našli zanimive ustvarjalne ideje in da boste ob njih uživali, skupaj z vašim malčkom seveda. Vabimo vas k sodelovanju. Na naš kontakt nam lahko pošljete ideje in z veseljem jih bomo objavili.

PostHeaderIcon Mali možiclji

Ena od idej se je porodila na en deževen dan, nastali so hecni možiclji :)

Potrebujemo: lonček od skutice, plutovinast zamašek, zamašek od mleka ali pijače, lepljive oči, kosmateno žičko, malo slame in flomaster.Lepilo.

Naredimo: Na vrh lončka najprej nalepimo kosmateno žičko,ki bo služila kot roki. Nanjo nato trdno zalepimo plutovinast zamašek. Iz slame naredimo nekaj kitk ali čopov las in jih nalepimo pod pokrovček od mleka, ki služi kot klobuk. Na zamašek prilepimo oči in narišemo obrazek. Lonček poljubno okrasimo. Mi smo naredili princa in princeso :)

 

IMG_0573

 

PostHeaderIcon Kako "huda" je vaša buča?

Takole pa je buče izrezljala naša sodelavka Saša Šuvak.

Privoščite si veliko mero kreativnosti :)

P1270271   P1270317   P1270320   P1270323   P1270324   P1270328

 

PostHeaderIcon Jesensko ustvarjanje

Dragi starši, dragi otroci.

Tokrat vam predstavljamo nekaj, doma narejenih, jesenskih izdelkov.

Vabimo Vas, da nam pošljete slike vaših izdelkov, pokažite jih drugim.

Sončnice naredimo takole: papirnati krožnik najprej prekluknjamo v kotih. Iz filca izrežemo liste in cvet za sončnico. Za steblo uporabimo zeleno kosmateno žičko. Vse to nalepimo na krožnik. Robove krožnika namažemo z lepilom in posujemo žaganje ali opilke. Tako naredimo lep naravni okvir. Skozi luknjici napeljemo vrvico, da se izdelek obesi.

Jesenski škratje: na manjši storž nalepimo očesci iz umetne mase, lahko jih tudi izrežemo iz papirja. Za nosek uporabimo kroglico iz filca ali pa kakšno drugo. Okrog noska navežemo nekaj slame, da dobimo brke. Preprosto in enostavno.Še pesmica za škratke, avtorice Rade Kos:

Tam v temnem gozdu,

divji mož živi.

Skrit med koreninami,

naokrog preži.

Ho-ho-ho in hi-hi-hi,

glasno se smeji,

kdor ga ob mraku sliši,

v strahu stran zbeži.

 

IMG_0500   IMG_0502   IMG_0503   IMG_0504

 

PostHeaderIcon Netopirčki

Jesenska dekoracija, s katero lahko razveselimo slastne prigrizke.

Potrebujemo: barvni papir, črn papir, črno perje, samolepljive bleščice, pisalo,lepilo.

Naredimo: posebej izrežemo glavo netopirja, krilca in rutico. Nato jih skupaj zlepimo. Narišemo oči in zobke, namesto nosa pa nalepimo bleščico. Netoprička sedaj nalepimo le še na perje. Mi smo to zapičili v mandarine, ki so jih prinesli netopirji, v družbi pajkov seveda :)

netopirji

 

PostHeaderIcon Pajkeci

Prav smešni in prav nič strašni, so tile mali pajkci.

Potrebujemo: črn trši papir, črno kosmateno žico, lepilo, očesca.

Naredimo: narežemo črn papir na pravokotnike,dolgi naj bodo okrog 4-5 cm, široki pa 2-3 cm. Še enkrat daljše naj bodo nogice pajkca (od dolžine pravokotnika). Tri odrezane nogice položimo na lepilo, ki smo ga predhodno namazali, na črn izrezan papir. Zalepimo in držimo, da lepilo prime. Na sprednji del nalepimo dve očesci, naj bosta različni, da bo pajkec še bolj smešen, Na koncu ne pozabimo ukriviti nogic.

pajkci

 

 
Več člankov...