Mali znanstvenik se igra

Zakaj igra?

Otroci skozi igro pridobijo osnovne izkušnje za njihov duševni in telesni razvoj, postanejo bolj kreativni in željni novega učenja. V igri se mora izražati otrokova osebnost, veselje in želja po učenju. Igra mora biti dobro vodena, še posebej pri malčkih, hkrati pa na otroka ne sme vršiti nobenega pritiska, saj tako otroci lažje razširijo spekter svojih sposobnosti.

Tukaj se bomo igrali, sestavljali, risali, prepevali, plesali...zato ste vsi vabljeni, da to rubriko polnite z nami. Ideje in predloge nam pošljite na naš kontakt in z veseljem jih bomo objavili.

PostHeaderIcon Koristna embalaža

Plastenke raznih pijač lahko koristno porabimo za igro, naredimo lahko keglje. Idejo smo našli v knjigi Abeceda idej s Suzi, avtorice Veronike Repinc Bajrič.

keglji

Potrebujemo: prazne plastenke z zamaški, akrilne bavre (barve za vse podlage), alkoholni flomaster, vodo, žogico ali pesek.

Naredimo: Prazne plastenke očistimo, namočimo jih v vodo, da se etiketa odlepi. Ko se posušijo, jih pobarvamo v poljubnih barvah. Ko se ponovno posušijo, na vsak kegelj napišemo določeno številčno vrednost. Keglje napolnimo z vodo ali pa s peskom in črvsto zapremo z zamaški. Igro gotovo že poznate: s kotalečo žogico poskusimo zadeti čim več kegljev, zmaga tisti, ki ima najvišji seštevek točk. Če se boste lotili izdelave kegljev, nam lahko pošljete slikice in objavli jih bomo na portalu.

Pesmica: avtorica svoje ideje opremi s prav simpatičnimi pesmicami

RES BILA JE HUDA ŽEJA,

POLNO PRAZNE EMBALAŽE.

PA UTRNE SE IDEJA,

NOVA MOŽNOST SE POKAŽE: S PREOBRAZBO MALO

ČUDA KEGLJEV JE NASTALO.

NAJ SE IGRA ZDAJ PRIČNE:

ČIMVEČ JE TREBA ZADETI

IN NATO TOKE SEŠTETI.

ZMAGA MOJA JE, MAR NE?