Mali znanstvenik se igra

Zakaj igra?

Otroci skozi igro pridobijo osnovne izkušnje za njihov duševni in telesni razvoj, postanejo bolj kreativni in željni novega učenja. V igri se mora izražati otrokova osebnost, veselje in želja po učenju. Igra mora biti dobro vodena, še posebej pri malčkih, hkrati pa na otroka ne sme vršiti nobenega pritiska, saj tako otroci lažje razširijo spekter svojih sposobnosti.

Tukaj se bomo igrali, sestavljali, risali, prepevali, plesali...zato ste vsi vabljeni, da to rubriko polnite z nami. Ideje in predloge nam pošljite na naš kontakt in z veseljem jih bomo objavili.

PostHeaderIcon Pesmi Daneta Zajca

Pesmi Daneta Zajca so resnično zanimive. Res je, ni jih veliko, sodijo pa med vrhunske slovenske mladinske poezije. Zakaj? Odgovor se skriva med njegovimi verzi. (Povzeto iz zbirke pesmi Cipisipilipsipilonka).

ZA NAJMLAJŠE

RAGLJA

Bila nekoč je takšna raglja,

da regljala je tako,

da od nje je poregljalo

kar je lezlo, kar je šlo.

Krave krukajo kot vrane,

sultan raja rav, rav, rav,

ptički rivkajo po drevju,

mačka mravka mrav, mrav, mrav.

Kateri glas prevladuje v tej pesmi? :)

RIBIČ

Reci raglja, reci mir,

reci črv, reci brv,

reci ropar, rak, papir,

reci: Rad bi ribič cvrl postrv.

 

 

 

 

Igranje s črko "r".

 

 

PostHeaderIcon Koristna embalaža

Plastenke raznih pijač lahko koristno porabimo za igro, naredimo lahko keglje. Idejo smo našli v knjigi Abeceda idej s Suzi, avtorice Veronike Repinc Bajrič.

keglji

Potrebujemo: prazne plastenke z zamaški, akrilne bavre (barve za vse podlage), alkoholni flomaster, vodo, žogico ali pesek.

Naredimo: Prazne plastenke očistimo, namočimo jih v vodo, da se etiketa odlepi. Ko se posušijo, jih pobarvamo v poljubnih barvah. Ko se ponovno posušijo, na vsak kegelj napišemo določeno številčno vrednost. Keglje napolnimo z vodo ali pa s peskom in črvsto zapremo z zamaški. Igro gotovo že poznate: s kotalečo žogico poskusimo zadeti čim več kegljev, zmaga tisti, ki ima najvišji seštevek točk. Če se boste lotili izdelave kegljev, nam lahko pošljete slikice in objavli jih bomo na portalu.

Več ...

 

PostHeaderIcon Pobarvanke

 

Zadnjič posodobljeno (Petek, 04 Junij 2010 21:35)

Več ...

 
Več člankov...